Водойма на вашій ділянці

Водойма на вашій ділянці

Отже, ви вирішили організувати на своїй ділянці водойму — каталог станций Pedrollo. Звичайно, можна доручити цю нелегку справу фахівцям, або самому викласти маленький водойму метр на метр. Проте, в цьому випадку, вам доведеться забути про таку красу, як власноруч розлучені рибки. Для цих принад необхідний особливий підхід організації водойми.
Отже, зазначимо, що з приходом осені доводиться очищати ставок від падаючого листя. Не варто розміщувати ставок під деревами, нехай це і виглядає ефектно. По-перше, з настанням осені доведеться постійно очищати ставок від листя. Замість того, щоб відпочити ввечері біля ставка, ви будете його очищати. По-друге, розростаються коріння дерев будуть змінювати не в кращу сторону дно водойми.
Найкращим місцем для розміщення ставка буде ділянку з глиняним грунтом. Саме тут потрібно виривати яму. Глибина може бути близько підлозі метра. Площа варто вибирати самому. Однак, не потрібно робити дуже маленький водойму, в теж час, навряд чи ви зможете доглядати за дуже великим ставом. Оптимальною вважається площа не більше 10м2.
На наступному етапі треба вистелити дно ставка плівкою, її кінці покласти на берег і закріпити. По краях ставка, щоб заховати плівку, потрібно накласти декоративних каменів. Потрібно відзначити, що слід зробити в дні зливну трубу. Без неї проблематично буде доглядати за ставком.
Створити рослинність у ставку можна двома способами. По-перше, можна просто поставити рослини в горщику на дно ставка. По-друге, можна безпосередньо посадити рослини в грунт. Про те, що саме посадити, необхідно вирішувати самому.
На світі немає нічого, що не вимагає ніякого догляду. Так само і штучний ставок потребує постійного догляду. Головна проблема — водорості, які чинять негативний вплив на висаджені вами рослини.
Для запобігання появи водоростей можна поставити у водойму не дуже потужний насос. Він зробить воду у водоймі чистою проточною.
Якщо ви завели в ставку рибок, слідкуйте за їх кількістю. Годувати риб необхідно тільки високоякісними кормами, інакше у водоймі виникне така середовище, що сприятиме активному розвитку водоростей.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Украина промышленная